2009-06-18 11:21:54• hírek • Ferenczi Noémi

Képességfelmérők

Csütörtökön délelőtt írtak képességfelmérőt azok a diákok, akik ötödik osztálytól Szatmárnémeti valamelyik magyar tannyelvű középiskolájában szeretnék folytatni tanulmányaikat.

A képességfelmérő időpontját közös megegyezés szerint, június 18-ára tűzték ki a középiskolák, elkerülendő, hogy csak ősszel derüljön ki, melyik diák hol kezdi az ötödik osztályt.

A Hám János Iskolaközpontban egy szülőkkel való beszélgetés előzte meg a képességfelmérőt, melyen feltérképezték a leendő diákok érdeklődési körét, hitbeli nyitottságát, a család iskolával szembeni elvárásait. Ősztől 30 diák kezdi meg az ötödiket az iskolaközpontban. Ebből 26 helyet már betöltöttek a negyedikesek, akik képességfelmérő nélkül nyertek felvételt ötödikbe. A fennmaradó 4 helyre 14-en jelentkeztek. A képességfelmérő eredményeit valószínűleg, már a felmérő napján közzé teszik.

A kilencedikbe felvételizők számára 17-én zajlott a hittan vizsga. A humán teológia osztályba összesen 18 diák vizsgázott sikeresen, a fennmaradó 10 helyre július 7-én lehet majd felvételizni. A hittan vizsga tételei az iskola honlapján olvashatók.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium ősszel induló ötödik osztályába 30 tanulót vesznek fel. Összesen 38-an iratkoztak be és 33 diák írt képességfelmérőt. Az eredményeket pénteken teszik ki.

A Református Gimnáziumban szintén 30-as létszámú ötödik osztályt indítanak és 45 diák pályázott ezekre a helyekre. Az eredményeket péntekre ígéri az iskola vezetősége. A Református Gimnáziumban az általános tudásfelmérő mellett vallási ismeretekről is számot kellett adniuk a diákoknak. A kilencedikbe felvételizők vallási ismereteinek felmérőjén 58 diák vett részt.


Egyszerre zajlottak az ötödikesek képességfelmérői a magyar tannyelvű középiskolákban
Egyszerre zajlottak az ötödikesek képességfelmérői a magyar tannyelvű középiskolákban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: